Etiketter

söndag 17 mars 2013

Räddningsuppdraget med iVolvoRobot



Vi skulle göra ett räddningsuppdrag för att rädda Christer Fugelsang Vi började på onsdagen (13-03-2013) med att se hur långt roboten kunde köra på sekunder eller rotationer. På fredagen(15-03-13) var det slaks ”test” där vi skulle göra någonting med roboten men vi fick inte veta något om vad vi skulle göra.


Så här skrev vi om hur långt roboten kunde köra; ”Kör hjälparen”
1 sek (75 styrka) : 34 cm
2 sek (75 styrka) : 67 cm
1 rotation (75 styrka) : 17,5 cm
1 rotation (100 styrka) : 19 cm
1,35 rotation (75 styrka 24 cm

Vi jobbade alla i par. I vår grupp så var det jag (Ebu Bekr)
Pontus och Tobias. Jag tyckte att det var roligt att jobba med Tobias för att vi hade roligt med uppgiften. Det var spännande att längta till fredagen (15-03-13).

När väll dagen var framme så var det spännande. Hur kommer uppgiften att vara? funderade jag.

Första uppgiften vara att rädda Christer Fugelsang Från mållinjen så var det 143 cm till man var till Christer Fugelsang Vi letade efter hur långt iVolvoRoboten kunde köra med hjälp av ”kör hjälparen”. Vi fick inte testa roboten innan det var dags. Med hjälp av miniräknare kom vi fram till svar och sen skulle man tänka också att den ska bromsa och att den är en robot som är inte helt 100 % exakt.

Vi fick problem med vår iVolvoRobot och det var att den inte körde rakt fast man hade att den inte skulle styra på sig. Det var höger den svängde. Vi prövade också att den skulle svänga lite åt vänster men då svängde den åt vänster. Men de svängde mer vänster än vad vi trodde.


Den här var den första gången vi gjorde utan att testa. Vi insåg att vår robot svängde åt vänster utan att vi hade programmerat de. Alla vår robotar som vi har är inte helt 100%  säkra att de gör som man programmerar.



Sedan prövade vi att den skulle svänga lite åt vänster men den svängde för mycket.


På den sista versionen så hade vi ett litet knep och det var att man ställer roboten från början lite snett på vänster sida redan från början. Resultatet blev jätte bra för att jag tyckte att vi kom riktigt nära Christer Fugelsang.



De här var då en annan uppgift och det var att Christer Fugelsang var nu istället 34 cm från startlinjen. Vi testade vår robot på onsdagen (13-03-2013) och då kunde iVolvoRobot köra 34 cm på 1 sekund. Se ”kör hjälparen”.

Så här såg det ut på MINDSTORMS när vi skulle rädda Christer Fugelsang 143 cm från start linjen. 
Så här såg det ut på MINDSTORMS när vi skulle rädda Christer Fugelsang 34 cm från start linjen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar